Home

Aplicații pentru nevăzători

APLICAȚIE PENTRU NEVĂZĂTORI Municipiul Roma

  1. Domeniul în care se înscrie proiectul: Smart City. Descriere proiect. Realizarea unei aplicații pentru smartphone care va cuprinde hărțile informative tactile, pentru clădirile importante din municipiul Roman, acestea fiind identificate cu ajutorul Alfabetului Scripor-Codul Tactil al Culorilor pentru nevăzători, facilitând astfel accesibilizarea lor ( spre exemplu: instituțiile.
  2. Alte aplicații de lectură pentru nevăzători. Există, de asemenea alte aplicații de lectură pentru nevăzători care merită luate în considerare. Puteți găsi câteva enumerate mai jos. Perceptibil (Android / iOS / iPadOS) - acesta este un serviciu Amazon disponibil și sub forma unei aplicații care vă permite să accesați un.
  3. Aplicatie inedita pentru nevazatori. Diverse by Stan Cristina. Sunt curioasa cati dintre voi a intalnit in calea sa vreo persoana care nu putea sa vada. Poate ca nu ai intalnit o astfel de persoana, dar sa stii ca pentru ei, cel mai mare chin este acela ca nu se pot bucura de toate acele lucruri, pe care noi le consideram marunte si pe care noi.
  4. O noua aplicatie pentru telefoanele cu Android ii ajuta pe oamenii nevazatori sau cu deficiente de vedere sa efectueze apeluri, sa navigheze pe internet si sa faca lucruri pe care altfel nu le-ar putea face fara ajutor din partea unei persoane
  5. Aplicații pentru nevăzători.Aveți un prieten orb sau un membru al familiei care, din cauza stării sale, este foarte ezitant atunci când abordează lumea tehnologietehnologi

Aplicație pe ceas și telefon pentru nevăzători. Inițial dezvoltată drept ghid pe telefon pentru nevăzători, aplicația care-i ajută să se orienteze are acum și o variantă pentru ceasurile smart. ViaOpta, care anul trecut a fost laureată a Premiului de Excelență, a primit o implementare și pentru Apple Watch. Aplicația îi. Șapte inovații: aplicații pentru nevăzători, memorialele online ale Revoluției '89, observator la alegeri, fapte bune cu un click Faptele bune nu încetează să apară pe teritoriul mioritic. În acest calup de inovații, nu ne-am putut opri la cinci, așa că am grupat mai multe Mediastandard: Șapte inovații: aplicații pentru nevăzători, memorialele online ale Revoluției '89, observator la alegeri, fapte bune cu un click. de Ancuta Ion; 17 noiembrie; Ediția de astăzi; Faptele bune nu încetează să apară pe teritoriul mioritic. În acest calup de inovații, nu ne-am putut opri la cinci, așa că am grupat. Lansarea sistemului Step-Hear reprezintă o primă etapă a unui program mai amplu care vizează crearea de pante, covoare tactile pentru nevăzători, aplicații mobile, indicatoare pentru deficienţe de vedere, simboluri vizuale, site-uri accesibilizate etc., a transmis Clotilde Armand pe pagina personală de Facebook. Citește și O nouă broșură de la National Braille Press, Douăzeci și două de aplicații utile pentru utilizatorii nevăzători de iPhone, profilează multe dintre aplicațiile mobile care fac din iPhone un ajutor indispensabil atâtor persoane care sunt orbe sau cu deficiențe de vedere. Lucrarea este într-un fel o tovarășă, publicată și de.

Aplicații pentru copii nevăzători, management educațional sau iluminat stradal - dezvoltate la Cluj. Economie by Actual de Cluj - mart. 13, 2017 0 377. O aplicație care permite utilizatorilor să cumpere online de la orice supermarket local, un instrument care vine în ajutorul copiilor nevăzători, un sistem inteligent care. Tactile Images lansează campania de fundraising #PriveșteCuInima, pe platforma Bursa Binelui, cu scopul realizării unei aplicații de Android care îi va ajuta pe copiii nevăzători de pretutindeni să descopere independent cum arată lumea.. În România trăiesc 3.000 de copii nevăzători, dintre care doar jumătate sunt înscriși la școlile de tip internat O nouă aplicație de smartphone ce folosește beacon-uri de localizare instalate în stațiile de metrou din București îi va ajuta pe nevăzători să navigheze mai ușor rețeaua subterană de transport a orașului. Sistemul se numește Tandem Acces, a fost dezvoltat de Asociația Tandem (care se ocupă cu astfel de programe pentru nevăzători) cu finanțare de la Fundația Orange (222. Unele aplicații sunt știri vechi, cum ar fi text-to-speech și detectarea culorilor, dar unele folosesc puterea conectivă a internetului și a inteligenței artificiale pentru a face totul, de la navigare la recunoașterea emoțiilor pe fețele oamenilor Aplicația Planetariu pentru nevăzători este disponibilă în magazinul de aplicații Google, fiind gratuită, versatilă și cel puțin interesantă, deopotrivă pentru văzători și nevăzători. Dacă pentru nevăzători, aplicația necesită prezența și accesarea acesteia în cadrul planetariului pentru nevăzători al.

Video: Aplicație pentru nevăzători - hrm-soft

Aplicații iPhone de top pentru nevăzători și cu deficiențe de vedere Camera încorporată, cititorul de ecran și mărirea fac accesibile dispozitivele iOS Cititorul de bani LookTe Pentru nevăzători, este necesar și un fișier scanat al actelor ce dovedesc dizabilitatea. După acești pași, vei primi pe email aprobarea contului. Beneficiarul va folosi aplicația pentru a lansa o invitație de însoțire către un voluntar, precizând contextul (data, ora, locul unde dorește să ajungă sau dacă se dorește suport. Calculatoare pentru nevăzători și persoane cu deficiențe de vedere. După Braille, nici o invenție nu a permis oamenilor nevăzători și cu probleme de vedere să comunice la fel de eficient ca tehnologiile de asistență care fac accesibile calculatoarele și Internetul. Tehnologia digitală a oferit, de asemenea, orbilor oportunități. Copii nevăzători ar putea merge la școli normale, s-ar putea integra de mici în societate. În această perioadă, până pe 23 aprilie, este în derulare o campanie de strângere de fonduri pentru realizarea primelor enciclopedii tactile cu peisaje urbane și naturale pentru școlile de nevăzători din România Instruire pentru utilizarea tabletelor iPad de către nevăzători, pentru tablete cumpărate din alte magazine (ședință de o oră) iPhone XS 64 GB argintiu - telefon mobil cu ecran tactil, accesibil nevăzătorilor, cu aplicații speciale pentru nevăzători preinstalate - DISPONIBIL LA COMAND

Aplicatie inedita pentru nevazatori - Gadget4

Audex includes a Smart Labeling System, Which automaticly labels all the unlabeled controls throughout your apps and device. This feature is very useful and improves the accessibility of unlabeled controls by 90 - 95%. Audex also provides audible feedback for many events such as: • Clicking, • Touching/Hovering, • Swiping on the screen Aplicație pentru nevăzători În cadrul acestui proiect pentru nevăzători se dorește realizarea unei aplicații pentru smartphone care va cuprinde hărțile informative tactile, pentru clădirile importante din municipiul Roman, acestea fiind identificate cu ajutorul Alfabetului Scripor-Codul Tactil al Culorilor pentru nevăzători, facilitând astfel accesibilizarea lor ( spre.

Produse pentru nevăzători: din magazinul Anjo puteți cumpăra numeroase produse utile nevăzătorilor și slab văzătorilor. Cursuri pentru nevăzători: specialiștii Anjo vă pot ajuta să învățați cum să folosiți calculatorul și telefonul mobil cu cititorul de ecran. Audit de accesibilitate pentru siteurile web: Anjo vă poate ajuta să vă adaptaţi siteul astfel încât să fie. La dezvoltarea acestei aplicații, care a durat trei luni, au participat patru programatori, dintre care doi sunt nevăzători. Deși este nevăzător, Alex Cucu este programator și educator în tehnologii inclusive și asistive pentru persoane cu deficiențe de vedere, iar în AMAis este Tech Manager în Clubul de Mobilitate Urbana Pentru a atinge aceste obiective dorite, băncile au avut o gamă largă de aplicații tehnologice cu rezultate surprinzătoare. În majoritatea cazurilor, reprezentate de contribuții fintech al acestor grupuri financiare sau din modele de afaceri independente. Cu un scop în ambele cazuri și acela nu este altul decât să consolideze, mai. O parte dintre fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi destinate realizării unei aplicații pentru telefonul mobil, realizată de un nevăzător pentru nevăzători și nu numai. Ștefan Moisei, unul dintre nevăzătorii din Grupul de Inițiativă, este programator, și dorește să creeze o aplicație pe telefon, AutoBuz, pentru.

Georgie - o aplicatie care le ofera independenta

Anjo reduce prețurile pentru iPhone 5S, iPhone 6 și iPhone 6 Plus! Telefoanele iPhone cu ecran tactil sunt perfect accesibile nevăzătorilor datorită cititorului de ecran VoiceOver în limba română... Pentru nevăzători, este necesar și un scan al actelor ce dovedesc dizabilitatea. Pe email se va primi rapid aprobarea contului; beneficiarul lansează în aplicație o invitație de însoțire către un voluntar, precizând contextul (data, ora, locul unde dorește să ajungă sau dacă se dorește suport online) Este foarte prietenoasă, funcțională pentru nevăzători. Conține și modul de activitate fizică. Noutatea acestei aplicații, pe lângă caracterul de instrument de educare pentru o dietă sănătoasă, este adunarea sub aceeași umbrelă a tuturor activităților, respectiv etapelor, dedicate alimentației, de la alegerea meniului. Pentru a opri device-ul îți vei mișca pur și simplu degetul sau îți vei poziționa palma pe text pentru a opri dispozitivul. Acest device e capabil să citească textul dintr-un ziar, la fel ca și de pe o cutie de Coca-Cola, de pe o carte de vizită, sau de oriunde altundeva. În cazul în care textul e poziționat cu capul în jos.

Aplicații pentru nevăzători ️ Creative Stop

Aplicație pe ceas și telefon pentru nevăzători eHealth

S-a lansat aplicaţia mobilă Hear News destinată persoanelor nevăzătoare. De acum ele vor putea asculta ştiri de ultimă oră direct pe telefon, în absenţa mesajelor şi a bannerelor publicitare, cel mai des întâlnite bariere în ascultarea ştirilor de către persoanele nevăzătoare, pe Internet Noul context din care nu va lipsi educația independentă pentru nevăzători. Totul cu ajutorul tehnologiei, al inteligenței artificiale și a realității augmentate interactive. Nevăzătorii nu pot continua studiul educației spațiale fiindcă au nevoie de un profesor care să le ghideze mâna, explicându-le în același timp ce ating STEP-HEAR, soluție inteligentă pentru nevăzători. by Antonia Mocanu 25/02/2021. Prezentarea soluţiei inteligente ce are ca scop sprijinirea persoanelor cu dizabilități prin intermediul unei aplicații care va facilita îndrumarea și orientarea în diverse medii Toaletele se marcheaza prin cuvantul WC (usor de recunoscut in orice limba) si pictograma pentru barbati sau femei. Daca toaleta este unisex, atunci cele doua pictograme sunt impreuna. Daca toaleta este accesibila, atunci se adauga pictograma pentru deficienta. Daca toaleta este la distanta, se adauga sageata de directionare, spre stanga sau spre dreapta. In stoc furnizor Termen livrare: 3-5 zil Florin Jurchis, Fondator Milnesium: Nimic pentru nevăzători, fără nevăzători! Asociația Alfabetului Scripor are colaborări și parteneriate de succes cu multe asociații de nevăzători din țară, dar mai ales din străinătate. Fiind parteneri, membrii acestora vor beneficia în premiera de această aplicație

Aplicația Planetariu pentru nevăzători este disponibilă în magazinul de aplicații Google, fiind gratuită, versatilă și cel puțin interesantă, deopotrivă pentru văzători și nevăzători. Dacă pentru nevăzători, aplicația necesită prezența și accesarea acesteia în cadrul planetariului pentru nevăzători al Complexului Astronomic Baia Mare, sau în celelalte locații. Bastoanele albe și câinii special dresați sunt de ajutor, însă oamenii nevăzători au uneori nevoie de mai mult pentru a se descurca în medii complexe. De aceea, inventatorului Steve Hoefer i-a venit ideea realizării unui sonar portabil, ce poate fi montat la încheieturile celor care nu văd

București, 11 noiembrie. Asociația pentru Dezvoltare Urbană (ADU) și Fundația Orange lansează Image Creator, primul software din lume care permite crearea desenelor tactile interactive ce se autodescriu audio și pot fi explorate independent de către orice persoană cu deficiențe de vedere, cu ajutorul unei aplicații de mobil Din acest motiv, sunt 40.000.000 de nevăzători şi doar 20.000 de câini ghid în lume. Am considerat fundamentală nevoia creării unor astfel de ochelari, care pot reproduce caracteristicile unui câine ghid, pentru cei 39.980.000 de oameni ce nu pot beneficia de un asemenea exemplar, declară Cornel Amariei, CEO & Fondator .lumen Pentru a extinde o notificare, atingeți săgeata în jos . Pentru a acționa direct din notificare, atingeți o acțiune, cum ar fi Răspundeți sau Arhivați. Unele aplicații afișează un punct atunci când primiți o notificare. Atingeți lung aplicația cu punct pentru a vedea cea mai veche notificare

Șapte inovații: aplicații pentru nevăzători, memorialele

Mediastandard: Șapte inovații: aplicații pentru nevăzători

Download aplicații mobile. Pregătirea câinilor ghizi pentru nevăzători este un proces ce se desfăşoară foarte greu, pe o perioadă de doi ani, şi costă până la 8.000 de euro. Nefiind sprijinite de stat şi trăind numai din donaţii şi sponsorizări, în România sunt doar două şcoli care dresează câini pentru nevăzători. Lansarea sistemului Step-Hear reprezintă o primă etapă a unui program mai amplu care vizează crearea de pante, covoare tactile pentru nevăzători, aplicații mobile, indicatoare pentru deficienţe de vedere, simboluri vizuale, site-uri accesibilizate, mai transmite primarul Sectorului 1 Românul Cornel Amariei, fondator al companiei .lumen, se află printre cei cinci finaliști ai programului Global Business Hall of Fame by JA Worldwide, la categoria inovatorilor, potrivit Start-up.ro. În cadrul .lumen, acesta creează ochelari inteligenți pentru a reda persoanelor cu probleme de vedere o viață cât mai simplă și bună

Aplicații, instrumente și platforme educaționale. Educație online. Resurse digitale pentru elevi și cadre didactice. În sprijinul școlilor, profesorilor, elevilor Cea mai nouă metodă de redare a filmelor accesibilizate pentru nevăzători este prezentă acum și în România Cu ajutorul unei aplicații, numită MovieReading, care funcționează pe telefoanele inteligente, nevăzătorii vor putea urmări filmele accesibilizate pentru ei indiferent pe ce dispozitiv se transmit, în sala de cinema, acasă. Pentru a înțelege mai bine funcționalitatea acestora, am luat legătura cu Asociația Tandem și ne-am întâlnit cu președintele grupului, Florin Georgescu, care ne-a povestit mai multe despre acești ibeaconi care sunt de mare ajutor persoanelor cu deficiențe de vedere, dar și despre proiectele pe care le-au făcut și doresc să le facă pe viitor Aplicații în bandă largă . Poate cel mai simplu mod de a adăuga aplicații pe iPhone fără a utiliza App Store este prin utilizarea unei tehnici numite sideloading. Sideloading este numele utilizat pentru a instala aplicații direct pe iPhone, mai degrabă decât să utilizați App Store

Dar să știți că pot lucra, au aceleași abilități ca și noi iar mulți dintre ei se folosesc foarte bine de calculatoare, pentru că noi avem numeroase gadget-uri și aplicații pentru nevăzători, iar ei se folosesc cu succes de tehnologia asistivă. Noi avem și o școală postliceală de Tehnician Maseur la un nivel avansat Facem schimb de abilități la clubul pentru nevăzători și tipici. În contextul actual, avem 5.479 de persoane cu deficiențe de vedere care trăiesc în București și se confruntă cu fenomenul de (auto)izolare socială, încă din copilărie. Slaba accesibilizare a orașului le afectează direct mobilitatea iar lipsa de interacțiune cu. Pentru a putea tinde spre o viață independentă, nevăzătorii au nevoie de o serie de dispozitive și aplicații asistive. Plecând atât de la această necesitate cât și de la accesul limitat la literatura tehnică a fost inventat Matematicus, un limbaj simplu de transcriere a formulelor matematice pentru nevăzători și aplicații asistive. Plecând atât de la această necesitate cât și de la accesul limitat la literatura tehnică a fost inventat Matematicus, un limbaj simplu de transcriere a formulelor matematice pentru nevăzători. Cuvinte cheie: matematică, informatică, nevăzători. Matematicus, a simple language for transcribin

Aplicație gratuită pentru persoanele nevăzătoare, pusă la

Ne-am propus să accesibilizăm clădirile administrației publice locale pentru toate categoriile de persoane cu dizabilități. Lansarea sistemului Step-Hear reprezintă o primă etapă a unui program mai amplu care vizează crearea de pante, covoare tactile pentru nevăzători, aplicații mobile, indicatoare pentru deficienţe de vedere, simboluri vizuale, site-uri accesibilizate etc. Etichetă: Ochelari pentru nevăzători. Ochelarii pentru nevăzători! Cinci tineri români au inventat ochelarii inteligenți Mitra. Adelina Duinea - iun. 20, 2017 0 Asociația pentru Dezvoltare Urbană (ADU) și Fundația Orange lansează Image Creator, primul software care permite crearea desenelor tactile interactive ce se autodescriu audio și pot fi explorate independent de către orice persoană cu deficiențe de vedere, cu ajutorul unei aplicații de mobil

Hackathon-ul pentru Innovation Labs 2016, programul de mentorat și dezvoltare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, a avut loc weekend-ul acesta (5-6 martie) la Universitatea Politehnica din București. Urmează alte trei Hackathoane, care vor avea loc simultan în Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara, în 12-13 martie 2016, și la care vă mai puteți înscrie. Dar este foarte greu pentru ei pentru a transporta astfel de echipamente voluminoase. Deci, acum, în lumea digitală de astăzi, dezvoltatorii de aplicații Android au dezvoltat astfel de aplicații, care sunt extrem de utile pentru persoanele cu deficiențe de vedere și nevăzători PLANETARIU PENTRU NEVĂZĂTORI (2017) - ARCHIVE ESTE DISPONIBILĂ ÎN GOOGLE PLAY STORE APLICAȚIA PLANETARIU PENTRU NEVĂZĂTORI ȘI PENTRU VĂZĂTORI Aplicația Planetariu pentru nevăzători este disponibilă în magazinul de aplicații Google, fiind gratuită, versatilă și cel puțin interesantă, deopotrivă pentru văzători și nevăzători Vineri 27 martie între orele 19.00 - 21.00: soluții pentru nevăzători în cadrul unui webinar organizat de AMAis ce transmite informații din surse sigure și aplicații practice care să ajut Suportul pentru aplicații de la IPVanish include aplicații pentru platformele Amazon Fire TV, Android, iOS, macOS, Linux, Windows și Windows Phone. Puteți utiliza IPVanish cu un număr mare de routere, în cazul în care aveți nevoie de mai mult decât 10 conexiuni simultane

Cele mai bune aplicații pentru iPhone pentru nevăzători și

O jumătate de oră de răbdare pentru a seta cum se cuvine telefonul, acesta nefiind cel mai ușor și intuitiv lucru , dar accesibil inclusiv pentru nevăzători în cea mai mare parte Va trebui să mergeți pe telefonul Android în Magazin Play și să descărcați Smart Mobile și Smart Token Cornel Amariei, fondator al companiei .lumen, s-a calificat printre cei cinci finaliști ai programului Global Business Hall of Fame by JA Worldwide, la categoria inovatorilor, Copiii nevăzători din România se pot bucura de plăcerea oferită de urmărirea desenelor animate datorită primului software din lume care permite crearea desenelor tactile interactive. Acestea se autodescriu audio și pot fi explorate independent de orice persoană cu deficiențte de vedere, prin intermediul unei aplicații de mobil CNAIR a anunțarea lansarea unei aplicații care va veni în sprijinul conducătorilor auto pentru afișarea parcările şi spaţiile de servicii aferente drumurilor naţionale şi autostrăzilor. Aplicaţia permite localizarea rapidă a tuturor parcărilor şi spaţiilor de servicii disponibile reţelei rutiere din România. Dezvoltarea aplicaţiei face parte din strategia companiei de a.

Zece startup-uri românești care folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți viața copiilor se vor lupta pentru premii totale de 100.000 de euro în finala unei competiții, care va avea loc online, pe 15 septembrie Pentru a descărca aplicația Moovit, utilizatorii pot vizita AppGallery disponibil pe orice smartphone Huawei. HUAWEI AppGallery, magazinul virtual care se bucură de o evoluție rapidă. În total, AppGallery conține peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale

Aplicații pentru copii nevăzători, management educațional

Pentru nevăzători e foarte important să simtă cum arată ceea ce-i înconjoară. Au spus că-i prima dată când au simțit forma Catedralei, nu și-au imaginat că e așa. Lucruri banale, de exemplu, felul în care arată un tramvai, în raport cu dimensiunea noastră sau faptul că tramvaiul, în afară de scări și de ce folosesc ei în. Orașul digital: Scriporapp - culori tactile pentru nevăzători - 898 de voturi. Autor: Tudor Scripor. Buget: 120.000 de euro. Crearea unei aplicații pentru smartphone care va cuprinde hărțile informative tactile, pentru clădirile importante din municipiul Cluj-Napoca, acestea fiind identificate cu ajutorul Alfabetului Scripor-Codul. Pentru nevăzători există și o versiune ce permite utilizarea alfabetului Braille. Pentru asta utilizatorul trebuie să descarce o aplicație suplimentară, care să includă acest pachet. Există mai multe moduri în care poate fi citit un text utilizand Naratorul Creați și dezvoltați aplicații mai accesibile. În cazul în care creați sau dezvoltați o aplicație, Accessibility Scanner vă poate ajuta să identificați oportunități pentru a vă îmbunătăți aplicația pentru utilizatori. Puteți consulta și Resursele pentru dezvoltatori privind Accesibilitatea Android Povestea lui Alexandru S. by Oana | May 6, 2020 | Povesti Mi-aș dori să fiu și eu utilizator de iPhone. Motivul inițial este că am auzit părerile altor elevi și profesori nevăzători sau slab văzători pe care îi cunosc și utilizează deja acest dispozitiv

Soluție inovatoare pentru copiii nevăzători: Pot descoperi

Un pas înainte: beacon-uri Bluetooth de ghidaj pentru

Modul în Care Telefoanele Inteligente, AI și Crowdsourcing

Climb Again nu e doar sala, pentru că noi avem colaborări cu toate școlile de nevăzători și mă bucur să merg și să vorbesc cu copiii, să-i iau la cățărat, să-i învăț să folosească bastonul alb. E un lucru la care iau parte și eu și mulți membri ai echipei și o treabă pe care nu o poate face doar unul dintre noi aplicații pentru dispozitive mobile, specifice comunităților etnice; aplicații pentru dispozitive mobile , specifice pentru nevăzători. E. Remarci finale. Comisia Europeană consideră proiectul Bibliotecii Digitale Europene (europeana.eu) cel mai important proiect cultural al său

Este Disponibilă În Google Playstore Aplicația Planetariu

Aplicații iPhone de top pentru nevăzători și cu deficiențe

În acest sistem, identificați literele mai mici și mai mici pe o diagramă a ochilor, iar rezultatele sunt exprimate ca o fracțiune standardizată pentru o distanță de vizionare de 20 de picioare. La scurt timp după ce Monoyer și-a publicat testul ocular, medicul olandez, Herman Snellen, a elaborat o diagramă similară, Diagrama pentru ochi a lui Snellen